zondag 30 augustus 2015

Kleine meisjes worden groot...

Voor haar eerste communie droomde dochterlief van een eigen naaimachine. Het internet werd afgeschuimd en uiteindelijk kwamen we uit bij de Janome Sew Mini en maakten we een uitje naar Mertens in Melle.
Thuisgekomen kwamen we direct in actie. Ik leerde haar inrijgen en liet haar enkele oefeningen doen en dat ging verbazend vlot.


Rechte lijnen, bochten, hoeken en hechten. Ze deed het allemaal vrij vlot, dus al gauw gingen we naar een eerste projectje. Ze koos een stofje en maakte een eenvoudig kussentje zonder rits. 
Apetrots was ze op haar eigen maakseltjes.
Toen we vorige week de boekentas vulden met alles wat op hun lijstje stond nam ik het turnzakje van vorig jaar en vulde het met haar turngerief en toen kwam ze met het voorstel om zelf haar turnzakje te maken met haar naam erop. Ze liep naar de stoffenkast, koos een stofje en wou natuurlijk direct aan de slag. Enkele dagen later was het klaar en toen kwam de vraag of ik het op mijn blogje wou zetten. 
Ze nam zelf de foto's ;-)

En wou achteraf nog eens poseren met haar nieuwste maaksel. Kijk naar dat trotse gezichtje *smelt*.
Op naar het volgende project!

6 opmerkingen:

  1. Inderdaad....smelt, ik maakte met de kinderen in de klas ook al hoesjes voor papieren zakdoekjes, een vlaggenlijn zal ze ook wel leuk vinden !
    http://craftsnob.com/2011/04/sewing-101-part-3/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De onze kreeg voor eveneens een stikmachine voor haar communie vorig jaar! Kussentjes werden al vaak in elkaar gedraaid maar rugzakjes voorlopig nog niet! You go Lien!

    BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...