vrijdag 30 januari 2015

Louisa jurk

Gecrashte computer, zieke dochter, geen energie, drukke feestdagen,... 101 excuses om lang geen berichtje te plaatsen.
Achter de naaimachine zat ik wel alleen bloggen kwam er niet van.
Eén van de dingen die ik de afgelopen weken maakte was een winterse Louisa jurk. Een patroontje van Compagnie M. en zoals altijd weer eentje met een perfecte pasvorm en heldere uitleg. Ik wou een winterse versie maken in een stevige Punta di Roma tricot met lange mouwen.

Eigenlijk lekker makkelijk, behalve het omzomen en de rits kon ik dit jurkje volledig in elkaar steken met de overlock. Ik had nog 2 'poezenknoopjes' over na dit projectje en om het geheel wat te breken werkte ik de uiteinden van de mouwen af met donkerblauwe tricot.
De dochter is er heel blij mee en het jurkje werd al verschillende keren uit de kast gehaald maar omdat mijn kleine model momenteel geveld is door het griepvirus, haalde ik de paspop uit om deze foto te nemen.

Stoffen: Punta di Roma tricot van bij Stoffen Van Leuven
Knopen: Veritas

1 opmerking:

  1. lekker comfortabel waarschijnlijk in die punta die roma! Moest daar een rist in? rekt dat niet genoeg om zo aan te trekken?

    BeantwoordenVerwijderen

Sweaterlove

Ik zag dit exemplaar passeren op  de instagram van See You At Six en deed schaamteloos van copy-paste. Een rocco sweater van zonen09 in een ...