zaterdag 22 maart 2014

Getest: Julia sweater van Compagnie M

Ik ben één van de gelukkige testers van het nieuwe patroontje van Compagnie M: de Julia sweater.
Een leuke sweater met vlindermouwtjes en veel verschillende opties.
Zoals je hier kan zien was het niet de eerste keer dat ik een patroontje van haar maakte en doordat de Mara blouse zo vlot van onder mijn machine rolde had ik er het volste vertrouwen in.
En inderdaad, de handleiding is heel duidelijk en het patroon heeft weer veel mogelijkheden.
Ik begon met de basic versie van de sweater en dat zat op drie kwartier in elkaar, heerlijk zo'n snel klaar projectje.


Het stofje komt van het stoffenspektakel vorig jaar en was echt spotgoedkoop, maar ik vond het zo'n mooi stofje dat ik er toch niet in wou knippen en dit projectje leek me ideaal. En als de 'grote meisjes versie' er komt van dit patroon heb ik nog genoeg om hetzelfde voor mezelf te maken.

Er waren veel plannen om nog enkele verschillende versies te maken maar de verjaardag van de zoon, inclusief verjaardagsfeest staken daar een stokje voor. Op mijn vrije dag maakte ik op de valreep nog deze versie met asymmetrisch kraagje en tunnelzakjes. Deze versie vraagt iets meer tijd maar op maximum anderhalf uur zat hij in elkaar (wel met overlochmachine). De zakjes vindt ze helemaal geweldig en ik ben fan van het kraagje.


Ik hou zo van die vrolijke kleurtjes! En hoewel de dochter helemaal geen fan van roze is en een heel bedenkelijk gezichtje trok toen ze het zag vindt ze de combinatie met oranje toch heel geslaagd en wil ze hem niet meer uitdoen.
Er is ook nog een versie met een kleedje, dus dat staat ook nog op mijn programma.
Er zijn veel mooie versies gemaakt door de testers, neem maar eens een kijkje bij Khadetjes, De wereld van Sofie, Bellelien, Petrol and mint, Kaatjes naaisels en Sofilles.

En kijk hier is mijn jarige:

1 opmerking:

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...