woensdag 18 november 2015

Leonora sweater en een favoriet stofje

Maanden geleden kwam de happy nature 2 stoffenreeks uit van bambiblauw. Na dit kleedje dat bij iedereen in de smaak viel, werd de dochter erbij geroepen om direct een keuze te maken. Zonder twijfelen koos ze voor de beer en ik klikte direct door naar mijn boodschappenmandje. Dit keer gingen we voor tricot. Het stofje kwam toe, werd bewonderd en de zoektocht naar een passend patroontje begon. Niet gemakkelijk en het bleef bijgevolg lang liggen, met de wekelijkse vraag: 'Wanneer ga je eindelijk mijn trui maken mama?'.
Toen ik door de LMV van sept/okt bladerde en de Leonora sweater zag schoot ik in actie. Het patroontje werd overgetekend en er werd een proefversie gemaakt die als gegoten zat. Draaien, keren, al wat je wil, ik kreeg het niet uit het paneeltje. Op zoek naar bijpassende stof dus, de keuze voor die grijze doorstikte sweaterstof was vrij snel gemaakt in de winkel (die driehoekjes passen zo mooi bij elkaar vind ik!).
En zo werd het toch nog een project van lange duur, maar wat is ze blij met haar trui!
Stofjes: happy nature 2 van bambiblauw en doorstikte grijze sweaterstof van bij Stoffen Van Leuven
Patroon: Leonora sweater van LMV

8 opmerkingen:

 1. Héél mooie trui! Inderdaad supercombinatie van stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Hele mooie combi en leuk patroon voor die leeftijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie combinatie. Ah ja, want ik heb de leather sweater ook in (ongeveer) die combinatie gemaakt. :-) Neem maar eens een kijkje op mijn blog (http://taniastayspositive.blogspot.be/2015/11/stashvember-bambiblauw-sweater-marathon.html/). Geweldige paneeltjes in elk geval van Bambiblauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In mijn google-zoektoch naar de Leonora-sweater kom ik op deze prachtversie uit. Supermooi!!

  BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...