zaterdag 16 mei 2015

Eerste Communie

Haar grote dag is voorbij en het was een heerlijke dag. Haar feestje is morgen maar we mochten, aansluitend op de misviering en de receptie op school, genieten van een heerlijk feestje bij mijn metekindje Kasper. Zelfs het weer werkte mee en de kindjes konden tot 16u buitenspelen, zalig!
En dan nu haar kleed, eigenlijk hoef ik daar niet veel woorden aan vuil te maken want er werden al testkleedjes getoond. Ik ging op vraag van de peter/opa (mijn papa) voor een vrij klassiek communiekleedje. Ik wou dat eigenlijk zelf ook wel, ik had er ook zo eentje bij mijn communie en ook al kan je het maar 1 keer dragen het is een kleedje dat ik nog altijd koester en af en toe uit de kast haal om er eens naar te kijken, een beetje zoals een trouwkleed denk ik dan (hoewel ik dat nooit gedragen heb ;-) ). Toen ik haar wou laten meekiezen voor het modelletje was haar eerste vraag of een broek mocht, toen ze mijn 'njet' hoorde kreeg ik carte blanche. Uiteindelijk koos ik het patroontje en vroeg zij een aanpassing, ze wou de aangeknipte mouwen van de lottajurk. Zo gezegd zo gedaan, de patroontjes werden getest en nog meer getest. Toen de testkleedjes voor ons allebei perfect zaten (haar grootste vereiste is bewegingsruimte aan haar schouders) trok ik met mijn mama naar stoffen Van Leuven. Op een kwartiertje was het in orde, we gingen allebei resoluut voor een licht ecru katoen piqué stofje. En dit is het resultaat:

 Patroon: aangepaste Juliette dress (zonder opening in de rug en met aangeknipte mouwen)
Stofje: off-white katoen piqué van bij Stoffen Van Leuven
 De onderrok (katoen + 2 lagen voile) werd bevestigd aan de voering van het bovenstukje.
 
En kijk een gezinsfoto zeg... valt het op dat we van blauw houden?
Sorry voor de foto-overload, deze zijn van haar sessie bij de fotograaf:Het donkerblauwe jasje werd gekocht en stof van de omslag aan de mouwen werd verwijderd en vervangen door de stof van haar kleedje.

Ziezo, nu nog enkele voorbereidingen treffen voor haar feest morgen en dan zit de communiegekte erop ;-)6 opmerkingen:

  1. Knap gedaan! Heel mooi, ze staat er prachtig mee. En ook een erg leuk idee om een accent in de mouwen te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is inderdaad een kleedje om te koesteren! mooi gedaan! Geniet van jullie feest...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige dochter .. wat een mooi kleedje ... zo herkenbaar die communiedrukte :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...