maandag 23 mei 2011

Rokjes en een kleedje!

Als ik zie hoe lang het geleden is dat ik een berichtje gepost heb begin ik te blozen en word ik boos op mezelf.
Moest ik nu één ding kunnen veranderen aan mezelf (ik heb eigenlijk wel een lijstje) dan zou ik ervoor kiezen om mijn eeuwige uitstelgedrag te deleten. Volgens mij ben ik geboren in het verkeerde land, ik had eigenlijk ergens in het zuiden moeten geboren worden want het enige wat ik elke dag denk is: morgen zal ik dat wel doen...
Maar kom de zelfkritiek even aan de kant want ik heb in die weken absoluut niet stilgezeten en geef nu toe het weertje van de laatste tijd is ook een heel goed excuus hé.
Na de carnavalkostuumpjes van de kindjes heb ik dit rokje voor mijn dochtertje gemaakt uit een restje ikeastof. Het patroontje komt van een winterrokje waar ik haar mooi mee vond. Met behulp van de juf in de naailes heb ik er een patroontje van getekend en ook een beetje vergroot. Ik ben eigenlijk wel best tevreden over het resultaat. Het stofje is niet echt soepel maar is wel heel makkelijk te combineren met andere kleuren zodat we al haar t-shirts en leggings  er op kunnen dragen.

Omdat ik hier toch wel al heel blij mee was, vond ik dat het tijd werd om eens een rokje voor mezelf te maken. Ik had het al aangekondigd in mijn vorig berichtje en hier is hij dan, mijn exemplaar van de Knipmode Juni 2010-rok. Ik wou al lang een wit linnen rokje en ik ben ook hier heel blij mee. Vooral met het groene passpel dat er in verwerkt zit. Helemaal wit vond ik te saai en zo had ik ook een excuus om dit groen vestje te kopen hé.

 
Maar het pronkstuk van de naailes is toch wel een knalrood kleedje geworden! Ik zag het in de Knipmode van juli 2010 en dacht: dat is er eentje voor mij! Taille wordt benadrukt (lees: brede heupen worden verdoezeld) en ook een beetje een mouw, want ik ben nogal breedgeschouderd en iets zonder mouwen is niet zo flatterend voor mij. Er stond in dat het een eenvoudige jurk was om te maken... euhm niet dus. Maar al bij al viel het goed mee, zo goed dat ik al aan een tweede zwart exemplaar begonnen ben en deze keer zonder hulp van ervaren handen. Gewoon omdat ik me er zo goed in voel.
Toen ik een stofje ging zoeken voor dit jurkje ging ik eigenlijk voor een tricotstofje dat ik al gezien had in de naailes maar bleek dat dit €32 per meter was en eerlijk gezegd vond ik dit een beetje duur. De eerste keer zo'n jurk maken en dan nog in tricot,... de prijs zou de stress en de druk alleen maar verhoogd hebben ;-).
Toen viel mijn oog op deze knalrode kleur en dat vond ik best wel mooi en deze was veel minder duur. Na 2 lessen was de jurk zo goed als af en zag ik dat het goed ging komen. Net op tijd voor een communiefeestje! Leuk! Meer van dat!

Nu graag jullie kritiek en opmerkingen! Want ik heb nog veel te leren hé.
Mijn hubbie en mijn mama zijn zeer te vinden voor deze nieuwe hobby van mij en omdat ze zien dat ik het heel graag doe krijg ik voor mijn verjaardag een overlock machine. Maar ik heb geen flauw idee welke. Hebben jullie tips voor mij?

6 opmerkingen:

 1. Mooie dingen! Ik heb die knipmode ook, met het patroon voor het rode tricotkleed. Verdoezelt dat ook een licht buikje? Misschien kunnen we ooit ten gepasten tijde eens afspreken, dan kan je mij helpen om dat in elkaar te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou heel leuk zijn om eens af te spreken. Ik denk trouwens dat we van dezelfde streek zijn hé. Ik ben van Lede (dicht bij Aalst).
  Ideaal voor het buikje te verdoezelen want ik heb het sinds mijn tweede keizersnede ook nooit meer weggekregen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal zo mooi! Vooral dat kleedje vind ik super!
  En bedankt voor je reactie op mijn blog. Mijn labeltjes maak ik zelf. Op mijn blog toon ik op één van de tabbladen hoe eraan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben al eens gaan kijken voor die labeltjes, nog iets voor op mijn to-do lijstje.
  Oh ja hebben jullie een overlock? Indien ja, welke?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige wat je hebt gemaakt!
  Van de KNip juni 10 rok heb ik ook al 3 exemplaren gemaakt, een zaligheid om te dragen. En naar de KNip juli 10 ga ik ook eens op zoek, wat dat kleedje is echt super schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig! Die witte rok is prachtig!
  Ik heb een Bernina 800 DL overlock. Net als heel wat andere mensen in blogland. Ik kocht hem bij Mertens in Melle. Super service. De extra (gratis) lessen erbij zijn ook handig om op gang te geraken. Maar eigenlijk wijst dit machientje gewoon zichzelf uit. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...