woensdag 9 maart 2011

Carnaval Aalst

Carnaval, veel mensen fronsen waarschijnlijk maar eens je de sfeer opgesnoven hebt in Aalst snap je al die gekte wel.
Dit jaar had ik voor het eerst de kostuumpjes van de kindjes zelfgemaakt en daar waren ze bijzonder blij mee. Perfect is het allemaal nog niet maar deze carnavalkostuumpjes maken was wel ideaal om mee te beginnen in de naailes.
En ziehier het resultaat:

Voor alle duidelijkheid: mijn dochtertje koos voor Pippi Langkous. Ik vond het patroon in het Knippie Verkleedklerenboek in de bibliotheek. De stofjes vond ik gewoon in de carnavalwinkel in Aalst. Het broekje en de overgooier waren heel simpel het overgooiertje is een maatje groter gemaakt zodat ze er nog een dikke jas onder kon aandoen met de stoet maar het kan ook zonder voor het carnavalsfeestje op school.
Mijn zoontje kiest elk jaar opnieuw voor een superheld (zucht) en is niet te overtuigen van leuke alternatieven. Dus maakte ik een cape voor hem en zijn vriendje, want samen superheld zijn is blijkbaar reuzefijn. Alleen de kleur was verschillend, ze mochten elk een ander kleurtje kiezen en na veel getwijfel (nog diepere zucht) kozen ze voor paars en blauw. De broek van Zorro van vorig jaar had een gaatje (o grote ramp voor mijn kleine perfectionist) dus naaide ik ook hierover een batmanfiguurtje en dan gewoon een oude t-shirt en ook daarop appliceerde ik een batmanfiguurtje.

Het was een heerlijk weertje en dus wij daarheen met de trein. Da's extra leuk voor de kindjes dachten we... niet dus! Wat een drukte! De NMBS had 3 treinstellen voorzien en dat was veel te weinig. Uiteindelijk zijn er een tiental mensen moeten blijven staan op het perron. Gelukkig zijn wij er wel opgeraakt.
De stoet was prachtig! Heerlijk sfeertje, kermis, smoutebollen en het zonnetje. Meer moet dat niet zijn.

Uiteindelijk hebben we de stoet bijna volledig uitgekeken (4 uur!) want we kregen onze enthousiaste-carnavalistjes-in-de-dop niet weg. Elke keer als ik opperde om terug naar huis te gaan, kreeg is een luidkeels "NEE" te horen, toegegeven het was ook heel leuk.
Uiteindelijk kreeg ik mijn feestvierders naar huis. 't Zelfde scenario met de trein, alleen bleven er deze keer een pak meer mensen achter op het perron. Zeker een 50-tal! Wij hadden het geluk dat net voor ons de deur was want anders hadden we ook nog een halfuur of langer mogen wachten. Volgend jaar dan maar weer met de auto hé.
De rit van het station naar huis duurde 5 min maar ze lagen alletwee al in dromenland voor we thuis stopten. Kindjes in bed en wij gezellig voor de buis dachten we, maar blijkbaar waren we ook moe want we hebben enkel de eerste en de laatste 5 min van de film gezien. Een beetje teveel gedanst of de leeftijd opperde mijn Liefste... Het eerste, zei ik vol overtuiging, want ik ben toch nog maar 25?! lol

2 opmerkingen:

 1. Aalst carnaval is hier ook een moment om naar uit te kijken, voorlopig nog zonder de kindjes (ze zijn nog te klein om al die mannen in diverse stadia van ontkleding en dronkenschap te zien), maar voor de Echtgenoot, die door mezelf wordt omgetoverd in een prachtig wijf met veel beziens...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Pippelien,

  ik ben 17 jaar en zou graag vanaf september deel nemen aan een naaicursus in of rond Aalst. Weet jij waar ik naartoe kan?

  alvast bedankt,
  Sofie Serluppus

  (stuur aub je antwoord naar sofieserluppus@hotmail.be)

  BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...