zondag 19 juni 2011

Probleempje

Ik ben volop aan het leren in de naailes maar nu  mijn eerste jaar ten einde loopt mis ik eigenlijk iets essentieel in de les. We komen niks te weten over de verschillende soorten stoffen.
En laat ik dat nu net belangrijk vinden, een goede stoffenkeuze is toch eigenlijk voor een groot deel verantwoordelijk voor het slagen van een project.
Ik hoor hier en hier dat tricot eigenlijk niet ideaal is voor een kleedje, tenzij voor een slaapkleed, en ik was net zo trots op mijn eerste jurk.
Mijn vraag is dus eigenlijk aan al die meer ervaren naaisters, kunnen jullie eens geen lijstje met tips opstellen of (nog beter) de basiskennis over stofjes in een blogberichtje zetten. En dan vraag ik het vooral aan jou Mme Zsazsa want dankzij jou heb ik dit jaar een goed functionerende groententuin dus ik weet dat jij goed bent in tips en lijstjes!
Waarvoor dank!

3 opmerkingen:

 1. Daar ben ik ook wel eens benieuwd naar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk eens op http://1congn1to.blogspot.com/2011/02/soorten-stoffen-inleiding.html
  Dit is de inleiding maar ik zie daar ook nog deel 1-7 staan over wol, vlieseline, katoen, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn met de leerlingen en juf van de naailes eens naar een stoffenwinkel geweest ... toen zijn we door de winkel gewandeld en hebben we stoffen gevoeld en bekeken ...

  BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...