dinsdag 25 september 2018

Sweater weather in SYAS²

Dat de herfst plots in het land was dit weekend zullen we geweten hebben. De extra vrije tijd werd door mij ingevuld met mijn favoriete bezigheid.
Heerlijk snelle projectjes die direct gedragen worden, ik hou daar van.
Voor de foto's was het even wachten op enkele zonnestralen.
 Dochterlief kreeg een Emma sweater in een zelfgekozen SYAS sweater. Ik maakte een 14 jaar zonder naadwaarde toe te voegen. Aangezien ik een 14 jaar niet meer uit één meter stof krijg werden de mouwen in 2 stukken geknipt en werd er een zwart stukje french terry omgekeerd (met de lussen naar buiten) tussengezet. Een trucje dat ik nog enkele keren zal moeten toepassen aangezien ik nog enkele lappen van 1m liggen heb. Of hebben jullie nog een ander alternatief? 


De man des huizes werd ook voorzien van een sweater. Enkele weken geleden maakt ik voor de zoon een Rocco sweater  en er werd van twinning gedaan voor vader en zoon.
Voor het grotere exemplaar gebruikte ik de Chess sweater uit LMV.
Een foto van vader en zoon zal hopelijk nog wel eens volgen.

5 opmerkingen:

  1. heel leuk! De isa sweater van bel'etoile doet al aan colorblocking dus dat is ook wel een toffe optie qua stof denk ik. En uit de zomerse printjes kan je normaal wel nog shortjes krijgen in die maat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat tof dat je die mouw doorknipte! Geeft een mooi resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke oplossing met de mouwen! Andere oplossing zou nog kunnen zijn om extra brede mouwboorden en heupboorden te gebruiken. Maar dat vraagt dan wel weer meer boordstof....

    BeantwoordenVerwijderen

Heerlijk zacht bomberjasje

Bomberjasjes...een te grote uitdaging voor mij dacht ik. Ik probeerde al eens eentje te maken voor de dochter maar liep vast en het jasje be...